Terug naar workshops

Workshop: Macrofotografie

WORKSHOP MACROFOTOGRAFIE (van 08:00 uur tot 12:00 uur)
Vlaanderen
Provincie: Limburg

Ook in 2023 geef ik weer een aantal macroworkshops met de boomkikker als voornaamste figurant. Deze workshops gaan door in exclusieve samenwerking met Natuurpunt die het gebied in eigendom beheert. Een deel van het inschrijvingsgeld gaat overigens rechtstreeks naar de werkingskosten van het gebied.
Je kan nu reeds vrijblijvend inschrijven voor een van de vooropgestelde data. Twee maanden voor de data ontvang je meer info en kan je definitief inschrijven.
De workshops gaan door op zaterdag 5 augustus, zondag 20 augustus en woensdag 23 augustus.
De nadruk van de workshop ligt hier vooral op natuurbeleving, het ontdekken van interessante onderwerpen en hoe we al de opgelopen indrukken vakkundig op beeld kunnen zetten.
De meeste aandacht gaat naar macrofotografie met de unieke boomkikker als voornaamste figurant. Hoe gaan we tewerk als het terrein ongeschikt blijkt voor een statief? Wat zijn dan de alternatieven om haarscherpe beelden te verkrijgen? Verschillende werkwijzen met de voor- en nadelen komen dus aan bod.

Concreet:
Ons actieterrein is een mooi natuurgebied waar je onder meer de unieke boomkikker kan fotograferen! Het wordt een gezellig samenzijn waarbij alle mogelijke vragen gesteld kunnen worden. Er is een koffiepauze voorzien rond 10:00 uur. De workshop eindigt rond de middag, maar wie dat wenst kan er uiteraard langer blijven. Er staan picknicktafels in de buurt. Wie dus een lunchpakketje meeneemt kan nog gezellig nababbelen. Er is overigens een toilet in de buurt. Het aantal deelnemers aan deze workshop wordt beperkt tot maximum 5 of 6 personen.

Plaats van afspraak:
We spreken omstreeks 8:00 uur af in het Limburgse Bolderberg. (Locatie van afspraak wordt doorgegeven na definitieve inschrijving). Van daaruit vertrekken we gezamenlijk naar het natuurgebied (5 minuutjes rijden).
Wat moet je meenemen:
Uiteraard je fotomateriaal. Een macrolens is aanbevolen maar niet noodzakelijk.
Ook belangrijk: Waterdicht schoeisel! Het natuurgebied ligt in een vochtig biotoop. Eventueel ook muggenmelk. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen er soms veel muggen aanwezig zijn.

Prijs: 105 euro (inclusief btw 21%) / leden van Natuurpunt betalen slechts 95 euro (inclusief btw 21%)
(Een deel van het inschrijvingsgeld gaat rechtstreeks naar de werkingskosten van de plaatselijke afdeling van Natuurpunt!)
Daarin is naast de workshop ook inbegrepen: Koffie en frisdrank.

Je kan nu reeds vrijblijvend inschrijven voor één van de vooropgestelde datums. Stuur een mail naar info@fotogeniekbelgie.be met vermelding van de betreffende workshop en datum. Je ontvangt spoedig nadien een bevestingingsmail. Twee maanden voor de workshop ontvang je nog een tweede mail met de betalingsgegevens en nog wat extra info en kan je definitief inschrijven.
Bij slechte weersvoorspellingen wordt de workshop uitgesteld en krijg je de keuze tussen het terugvorderen van je inschrijvingsgeld of deelname aan een vervangende workshop.

Workshop Kalender

augustus 2023
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31